دوشنبه ۱۸ مرداد ۱۳۹۵ ۰۷:۱۶
۰

اشتغال‌زایی 300هزار نفری شیلات سیستان بلوچستان

مدیرکل شیلات سیستان وبلوچستان گفت: یک میلیون تن صید(ماهی، میگو و دیگر ذخایر دریایی) و ایجاد 300 هزار فرصت شغلی در برنامه ششم توسعه و سند توسعه سواحل مکران پیش بینی شده است.
اشتغال‌زایی 300هزار نفری شیلات سیستان بلوچستان
اشتغال‌زایی 300هزار نفری شیلات سیستان بلوچستان
به گزارش پایگاه خبری پهره: هدایت الله میرمرادزهی گفت فعالیت در حوزه شیلات نقش مهمی در توسعه سواحل مکران دارد و همه مسئولان نگاه ویژه ای به اجرای طرح های شیلاتی دارند.
وی ادامه داد: توسعه سواحل مکران از برنامه های مهم رهبر معظم انقلاب و دولت تدبیروامید است و شیلات جایگاه ویژه ای در توسعه این منطقه دارد.
وی افزود: حل مشکلات 25 هزار صیاد در آب های چابهار و کنارک، توجه و توسعه مزارع پرورش میگو گواتر، افزایش مکان های پرورش ماهی در قفس، توسعه و تکثیر آبزیان، ایجاد و توسعه بنادر ماهیگیری، صیادی و تخلیه صید، کارخانه های تون و پودرماهی از جمله طرحهای برنامه ششم توسعه است که نقش مهمی در ایجاد اشتغال دارند.
وی گفت: صیادان چابهار و کنارک هم اینک تامین کننده بیش از 60 درصد ماهیان صنعتی کشور هستند و رتبه اول صید در غرب اقیانوس هند را دارند.
وی بیان کرد: لایروبی و توسعه 11 بندر صیادی و تخلیه صید می تواند به ایجاد اشتغال کمک کند.
مدیرکل شیلات سیستان وبلوچستان با بیان این که بنادر ماهیگیری علاوه بر ایجاد اشتغال موجب جذب گردشگران زیادی شده اند، خاطرنشان کرد: یکی از برنامه های پیشنهادی اداره شیلات تبدیل روستاهای حاشیه بنادر صیادی به «بندر شهر» است تا از مردم از خدمات رفاهی و زیربنایی بهره مند شوند.
میرمرادزهی گفت: 930 فروند لنج و هزار و 400 فروند قایق صید و صیادی با حدود 25 هزار نفر صیاد دائمی و فصلی در قالب 34 تعاونی صیادی در حوزه چابهار و کنارک فعالیت دارند. 
سیستان و بلوچستان به سبب گستردگی منابع آبی دارای 2 اداره کل شیلات در شمال و جنوب استان است که اداره کل شیلات سیستان مستقر در زابل واقع در شمال استان وظیفه کنترل و حمایت از منابع آبی داخلی و اداره کل شیلات سیستان و بلوچستان مستقر در بندر چابهار واقع در جنوب استان در حوزه آبهای دریای عمان فعال است.
شهرستان چابهار از توابع استان سیستان و بلوچستان با 260 هزار نفر جمعیت از شمال به شهرستانهای نیکشهر، قصرقند و سرباز، از شرق به کشور پاکستان، از جنوب به دریای عمان(مکران) و از غرب به بندر کنارک متصل است.
بندر زیبای چابهار واقع در قلب مَکُّرانِ بلوچستان و در فاصله 645 کیلومتری جنوب زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان از 2 شهر به نام های چابهار و نگور، سه بخش مرکزی، دشتیاری و پلان، شش دهستان و 549 آبادی دارای سکنه تشکیل شده است.
منبع ایرنا
انتهای پیام/8355
کد مطلب: 2035
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *