سه شنبه ۲ آبان ۱۴۰۲ ۱۰:۱۱
۰
درد کهنه‌ای که در جنوب سیستان و بلوچستان خیال درمان ندارد؛

نبود پزشک متخصص و تجهیزات بهداشتی جدی‌ترین معضل مناطق محروم

کمبود پزشک و توزیع ناعادلانه امکانات درمانی قصه پر درد مردم جنوب سیستان و بلوچستان که خیال درمان ندارد.
نبود پزشک متخصص و تجهیزات بهداشتی جدی‌ترین معضل مناطق محروم
به گزارش پایگاه خبری پهره به نقل از عصرهامون، سلامتی محور توسعه یک منطقه به حساب می‌آید و اهمیت ویژه‌ای در گسترش زیرساخت بخش‌های مختلف جامعه دارد به‌طوری‌که هدف نهایی نظام ارائه خدمات بهداشتی و درمانی، ارتقای سطح سلامت آحاد مردم است.

مناطق محروم و دور افتاده در حوزه بهداشت و درمان هم باید به تمامی امکانات درمانی دسترسی داشته باشند تا سلامت افراد کمتر در خطر باشد که در راستای برقراری عدالت در حوزه سلامت، در جهت گسترش خدمات درمانی در این مناطق محروم اقدامات متعددی همچون تجهیز و راه‌اندازی بیمارستان‌های مختلف با استفاده از امکانات روز، حضور پزشکان متخصص و ارائه خدمات تخصصی در مناطق محروم، بهبود تغذیه جامعه بویژه در این مناطق انجام گیرد.

ایجاد مراکز دائمی بهداشت و درمان با تجهیزات روز پزشکی و وجود نیروی انسانی متخصص در مناطق محروم یک خواسته به حق و اصلی مردم برای توسعه زیرساخت‌ها و داشتن یک زندگی با آرامش و رفاه است که باید دولت و نهاد‌های مرتبط به آن توجه ویژه داشته باشند.

یکی از مشکلات و چالش‌های اساسی امروز مردم در جنوب سیستان و بلوچستان عدم وجود یک بیمارستان مجهز با نیروی انسانی متخصص است که با تفکیک دو شهرستان سرباز و راسک از یکدیگر و افزایش جمعیت و دوری مسافت ایجاد یک بیمارستان در شهرستان سرباز و ارتقاء مرکز جامع سلامت شهری یک نیاز ضروری در این منطقه برای مردم است.

شهرستان راسک از سه شهر و بخش (راسک، پیشین و پارود) تشکیل شده و بیش از ۱۰۰ هزار نفر جمعیت را در خود جای داده است که شهروندان آن از کمبود و خدمات درمانی رنج می‌برند.

یکی از مهم‌ترین معضلات و چالش‌های بیمارستان ولایت راسک کمبود پزشک، نیروی انسانی و امکانات بهداشتی و درمانی است که کمبود پرسنل به یکی از چالش‌های اصلی این بیمارستان تبدیل شده است که می‌طلبد برای آن چاره‌ای اندیشیده شود.

کمبود نیروی انسانی در سیستم‌های بهداشتی و درمانی که وظیفه تأمین سلامت جامعه را برعهده دارد باعث کاهش کیفیت ارائه خدمات می‌شود و قطعا تأمین نیروی انسانی کافی در نظام سلامت از اهمیت زیادی برخوردار است.

افزایش تخت‌های بیمارستان راسک، یکی از مطالبات جدی مردم است

محمدعلی سقاری، رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان راسک در گفتگو با خبرنگار ما با اشاره به وضعیت تنها بیمارستان این شهرستان بیان کرد: بیمارستان ولایت راسک ازسال ۱۳۹۲ شروع به کارکرده است و در ابتدا ۳۲ تخت در مصوبات ثبت شده اما در حال حاضر با افزایش جمعیت ساکنان به ۹۵ تخت تبدیل شده است.

وی افزود: این بیمارستان از آنجا که تنها بیمارستان در این منطقه است و شهرستان سرباز و بخش پیشین ‌و پارود را نیز پوشش می دهد در بیشتر روزها با کمبود تخت روبه رو می‌شود.

رئیس شبکه بهداشت و درمان راسک ادامه داد: با تمامی مشکلات ما درحال پیگیری جهت افزایش میزان تخت موجود در این بیمارستان هستیم که بتوانیم تعداد تخت‌های فعال به ۱۵۶ تختخواب برسانیم.

وی تصریح کرد: همچنین در این مدت با کمک خیرین توانستیم اتاق عمل این بیمارستان را بازسازی و به تعداد بیشتری از بیماران خدمات ارائه کنیم.

سقاری گفت: مصوبات در خصوص ساخت یک بیمارستان ۶۴ تختخواب در بخش پیشین انجام شده و در مرحله تامین اعتبارات است.

وی خاطرنشان کرد: این بیمارستان با کمبود پزشک در حوزه اطفال مواجه است که اینمورد هم نگاه ویژه مسئولین را می‌طلبد.

کمبود نیرو انسانی در بخش‌های خدماتی، تاسیسات و نگهبانی کیفیت خدمات را کاهش داده است

محمد صدری، رئیس بیمارستان ولایت شهرستان راسک در گفتگو با خبرنگار ما با اشاره به مشکلات این بیمارستان بیان کرد: به دلیل کمبود نیرو انسانی در بخش‌های خدماتی، تاسیسات، نگهبانی و بالینی متاسفانه کیفیت و میزان رضایتمندی کم است.

رئیس بیمارستان راسک تصریح کرد: در خصوص جمع آوری زباله‌های عفونی و غیر عفونی نیز به دلیل نبود وسیله مشخص و دائمی برای حمل و خروج از محل بیمارستان نیز دچار مشکل هستیم.

صدری ادامه داد: با وجود تمام مکاتبات با دانشگاه در خصوص کمبود نیرو در بخش‌های زایشگاه، جراحی، پرستاری، اورژانس، خدمه، نیروی تاسیسات و حتی نگهبان با ما همکاری‌های لازم انجام نمی‌شود.

انتهای خبر/ ف https://asrehamoon.ir/vdcf0edyvw6dtea.igiw.html
 
کد مطلب: 430845
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *